Tailandas – puiki atostogų kryptis jau apkeliavusiems daugelį šalių bei tiems, kurie ieško kažko naujo ir dar neatrasto. Čia kasmet atvyksta daugybė keliautojų iš viso pasaulio. Tiems, kas ketina vykti į Tailandą, būtina iš anksto pasidomėti apie pačią šalį. Taigim ką reikia žinoti prieš vykstant į Tailandą?
Oras ir klimatas
Šalyje aukšta temperatūra vyrauja visus metus, tačiau vis dėlto metai yra suskirstyti į tris sezonus. Vasarą (gegužės-liepos mėnesiais) – temperatūra nenukrenta žemiau 40 laipsnių. Paprastai tokia temperatūra vyrauja šiaurinėje šalies dalyje ir arčiau šalies sostinės – Bankoko. Lietaus sezonas (liepos-spalio mėnesiais) – šiuo laikotarpiu iškrenta daug kritulių, tačiau temperatūra išlieka itin aukšta. Labiausiai laukiamas sezonas kitaip dar vadinamas šaltuoju. Jis tęsiasi nuo lapkričio mėnesio iki pat vasario. Šiuo metų laiku temperatūra nukrinta iki 30 laipsnių, o oras tampa itin malonus.
Kur keliauti ir ką aplankyti
Geriausias laikas keliauti į Tailandą – nuo lapkričio iki vasario mėnesio. Gruodis Bankoke – festivalių sezonas, kasdien čia vyksta daugybė renginių. Itin triukšmingai yra sutinkami Naujieji metai. Daugelis čia atvykstančių keliautojų šalies sostinėje mėgsta apsipirkinėti. Čia galima rasti ne tik suvenyrų, tačiau ir itin egzotiškų maisto produktų, prieskonių ar kitų gėrybių. Lankomiausios vietos Bankoke: Didieji karališkieji rūmai bei Budos šventykla.
Vizos ir reikalingi dokumentai
Prieš išvykstant poilsiauti reikėtų įsitikinti, kad turite visus reikiamus dokumentus, galiojančius užsienio kelionėms (pasą ar kitus asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus, galiojančius kelionei), kelionės bilietus, draudimo polisus ir pan. Pasas yra pagrindinis asmens dokumentas, skirtas vykti į užsienio valstybes. Atkreipiame dėmesį į tai, kad kiekvienas keliaujantysis į Tailandą privalo su savimi turėti galiojantį pasą. Lietuvos Respublikos piliečiai (taip pat ir asmenys, turintys leidimą nuolat gyventi Lietuvoje), vykstantys į turistinę kelionę Tailande, privalo turėti šios šalies vizą. Rekomenduojama įforminti vizas iš anksto, iki išvykimo iš Lietuvos.
Maistas
Tailandas – tai fantastiški jūros gėrybių patiekalai, ypatingoji krevečių ir vištienos sriuba su kokosų pienu, itin reti vaisiai, tokie kaip: durianas – skleidžiantis nemalonų kvapą, tačiau esantis itin malonaus grietinėlės skonio, papaja, ličis, kokosas, rambutanas ir daugelis kitų egzotiškų pavadinimų, taip pat ir egzotišką skonį bei pavidalą turinčių vaisių. Tailando virtuvė itin turtinga. Sakoma – kuomet dievas kūrė pasaulį, sukūrė italų, japonų ir prancūzų virtuves, tačiau nesukūrė Tailando virtuvės, todėl kad pats ją turėjo. Nacionalinė Tailando virtuvė yra unikali ir pasižymi daugybės prieskonių ir ingredientų deriniu, todėl kiekvienas patiekalas yra ypatingo skonio.